sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Bortsupoikien kuulumiset

Uusi blogi, uusi yritys kirjoittaa säännöllisesti..



Tip on kisannut tänä vuonna kaksi kertaa rally-tokon AVO-luokassa ja saanut kaksi hyväksyttyä tulosta: 100 p. ja 91 p. Seuraava ja toivottavasti viimeinen avon koe on parin viikon päästä. Voittajan liikkeet eivät kyllä vielä kaikki ole ihan valmiina, mutta ehkäpä tässä keväällä päästäisiin kuitenkin voittajakin korkkaamaan. Kun nyt vaan tulisi keväisemmät kelit ja pystyisi kunnolla treenaamaan ulkona! Oman seuran hallille kun on 50 minuutin ajomatka, niin eipä kauhean usein tule töiden jälkeen lähdettyä ajelemaan (kun se työmatkakin on 45 min suuntaansa), eikä juuri viikonloppuisinkaan vain sitä varten. Agility on Tipin osalta ollut tauolla viime syyskuusta asti enemmän ja vähemmän suunnitelmallisesti. Enemmän kyllä vähemmän, sillä varsinkin viimeisten kuukausien syyt ovat olleet Tipistä riippumattomia (mun kuukauden sairasloma, työvuorot, kovat pakkaset jne.). Ehkä tässä vielä talven mittaan päästään sinnekin treeneihin, tai sitten ei. Toko ja rally-tokokin riittävät Tipsterille kyllä mainiosti (kunhan niitä vain treenattaisiin usein, t: Tip).

Ronsku Roo on opetellut vain elämää ja kunnollisen koiran tapoja. Se on kyllä saanut varsin vapaan kasvatuksen verrattuna Remuun ja Tipiin.. Tai oikeastaan siis mitään "harrastuksellista" se ei kauheasti vielä osaa. Juuri huomasin, että aika paljon on kyllä tullut opetettua käyttäytymistä ihan ohimennen ja huomaamatta. Kai se on itselle niin itsestäänselvää, että koira odottaa lupaa syömiseen, pihasta lähtemiseen, malttaa hoitotoimet (tässä Ronsku on kyllä ihan luonnonlahjakkuus!) jne. Lenkkeilykin sujuu kivasti, kun Ron osaa tosi kivasti ja luontaisesti seurata, missä mä kuljen, eikä lähde kauas haahuilemaan. Mutta on se kyllä aika jääräpää jossain asioissa ja melkoinen jyrsijä.. Kaikkea pitää edelleenkin pureskella ja sitkeästi jätkä vain kiipeää pöydälle katsomaan, onko siellä mitään syötävää, vaikka siitä kielletään monta kertaa päivässä. Sen siitä saa, kun edes harkitsi koiralle nimeä Rosmo.. :D

Ronskutin on päässyt hävettävän vähän treenihalleille ja kisoihin turistiksi, mutta onneksi sillä on palikat päässä kohdallaan ja kun kaivetaan namit esiin, niin ympäristö unohtuu. Tokon alkeita on aloiteltu vähän: kaukoja, sivulla olemista (tästä se seuraaminen lähtee), paikallaoloa ja metalliesineen kantamista. Ronsku ei ikävä kyllä ole luontainen noutaja, joten tässä on nyt mulla vähän haastetta, kun sekä Remulle että varsinkin Tipille nouto on ollut helppoa. Tärkeimpänä opeteltavana asiana olen kuitenkin pitänyt kontaktin pitämistä tilanteessa kuin tilanteessa ja ainakin leikkivä ja juokseva lapsi on pala kakkua Ronsulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti