lauantai 9. huhtikuuta 2016

Tipille RTK3

Tip kisasi tänään kolmannen kerran rally-tokon voittajaluokassa ja tulihan sieltä kolmas hyväksytty tulos ja koulutustunnus. Nopsasti hoidettu luokka, sillä eihän siitä ole kuin kaksi viikkoa, kun kisattiin VOI:ssa ekan kerran. Tällä kertaa pisteetkin oli varsin kivat 93/100 ja sillä sijoituttiin kolmanneksi. Ja koulutustunnuksen myötä siis siirto ylimpään eli mestariluokkaan.

Muuten tosi mukavan radan alku oli meille aika haastava: suoraan lähdöstä hyppy, seuraavaksi liikkeestä maahan, toinen hyppy, sen jälkeen pyörähdys ja vielä viimeisenä suoralla "istu, käännös vasempaan, istu" -kyltti. Tip innostui jo ennen lähtöä, kun kuuli viereisessä kehässä huudettavan ruutu-käskyä ja kun asetuimme lähtökyltille, pikku jätkän pää painui alas "bordercollieasentoon". Olipa siinä ja siinä, että se muisti seurata edes pätkän, niin aksaradalle oli lähdössä hän. Alkusuora kiihdyttikin muutenkin aina innokkaan Tipin varsin vauhdikkaaseen menoon, jos näin voi seuraamispainoitteisesta suorituksesta sanoa.. Mutta kierroksia koirassa siis oli. Tuomarin kommenteissa lukikin, että innokas koira. Käytösruudun istuminen perusasennossa vasemmalle oli ohjaajalle varsin jännittävä kokemus. Tip pysyi kyllä istumassa, mutta ei mitenkään rauhassa, vaan suorittavan koiran ekan hypyn kohdalla nytkähti ja muutenkin seurasi silmä kovana toisen suoritusta.

Kevään tavoite on nyt siis saavutettu. Olin vähän suunnitellut, että jäisimme sen jälkeen kisatauolle treenaamaan mestariluokkaa, mutta ilmoitinhan mä sen nyt kuitenkin sitten saman tien seuraaviin kisoihin.. Onpahan taas tiedossa, mitä seuraavan kuukauden aikana treenataan!

Femma Fee lähti äsken ja kylläpä on rauhallista. Ronsku-parka etsi koko pihan läpi, että mihin kaveri on kadonnut ja toi sitten sisällä mulle lelun. Kyllähän siihen touhottajaan ehti jo tottua, mutta eiköhän sitä taas pian näe.

Femma the Mutanenä, peruswalesi

Vai ehkä luolakoira?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti