sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Treenisuunnitelmia

Kevään tullen on nyt vihdoin ihan oikeasti aktivoiduttu treenaamisessa. Melkein joka päivä on tehty jotain pientä molempien kanssa ja varsinkin Ronin osalta edistymisen näkee selvästi. Tipkin on toki taitava, mutta Tiphän osaa jo muutenkin niin paljon, että sen kanssa treenaamisessa iso osa on kuitenkin pientä viilaamista. Tosin nyt on muutamia uusia rallyn liikkeitä ollut työn alla, kun kahden viikon päästä olisi eka mestariluokan koe, mutta niissäkin suurin osa liikkeiden osista on Tipille entuudestaan tuttua.

Ronin osalta ihan kaikkein tyytyväisin olen sen treenimotivaation kehittymiseen ja häiriöiden sietoon. Tosin häiriöitä on ollut kyllä vielä aika kohtuullisesti, mutta toisaalta se on oppinut jättämään isoja häiriöitä kuten haukkuvan Tipin ja leikkivän Laurin huomiotta. Perjantaina treenasimme kaverin kelpien kanssa istu-maahan -vaihtoja siten, että koirat olivat noin 1,5 - 2 metrin etäisyydellä toisistaan. Tämä oli Ronin ensimmäinen sen tyyppinen harjoitus ja alkuhämmingistä selvittyään se keskittyi tosi hienosti.

Ronskun kanssa olen nyt treenannut erityisesti perusasentoon tuloa vauhdista ja luoksetulon maahanmenoa sekä paikallaoloa sekä istuen että maaten. Ja tietenkin myös seuraamista työstetään askel kerrallaan eteenpäin. Lisäksi olemme aloitelleet ruutua ja aksan osalta hyppytekniikkaharjoituksia. Ron alkaakin ensi viikosta eteenpäin käydä viikottaisissa agilitytreeneissä. Ja hyvin tärkeänä treenattavana asiana erityisesti ohjaajan tilapäisen kumartumisrajoitteen takia on ollut palkkalelun palauttaminen käteen asti :D

Ronsun kanssa olen kyllä todella nyt edennyt asenteella "antaa pennun olla pentu ja ehtii sitä myöhemminkin treenata". Se ei oikeastaan ollut kovin tarkoituksellista, vaan lähinnä se on mennyt niin olosuhteiden pakosta. Toisaalta tuntuu, että aika "oikean" treenaamisen aloittamiseen on juuri nyt oikea ja koira hyvin vastaanottavainen opetukselle ja yhdessä tekemiselle.

Tipin kanssa on tosiaan hinkattu rallyn liikkeitä kisakuntoon. Ilmoittauduimmekin nyt kevääksi rallykurssille, missä treenataan juuri ylempiä luokkia kisamielessä. Toivottavasti sieltä löytyisi vinkkejä vaikeisiin liikkeisiin sekä varmuutta mes-luokan ratojen suorittamiseen siten, että päästäisiin niihin valioitumista varten tarvittaviin yli 95 pisteen tuloksiin.

Tip pitää kevään ja kesän edelleen taukoa agilitysta. Kun en itse enää pysty juoksemaan normaalisti, niin en uskalla sen kanssa treenatakaan. Tipin kanssa kun ohjauksen pitää olla juuri, eikä melkein, tai koira yrittää fysiikan lakien vastaisia käännöksiä, törmää esteisiin yrittäessään kääntyä viime tipassa yms. yrittäessään epätoivoisesti toteuttaa epätarkkoja ohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti